Over Toko Rasa Baru Gouda
Een stukje achtergrond
De Indonesische keuken (in Nederland ook wel genoemd de Indische keuken) is zeer divers.
Indonesië bestaat uit ongeveer 17000 eilanden, waarvan er zo'n 6000 bewoond zijn. Veel eilanden kennen hun eigen recepten, die met specifieke kruiden worden bereid. Zo zijn de gerechten op Sumatra in het algemeen veel pittiger dan op Java. De gerechten van Oost-Java zijn doorgaans wat zoeter van smaak. Daar wordt onder andere ook meer gebruikgemaakt van de Goela Djawa (Javaanse bruine suiker, ook wel palmsuiker).
De Indonesische keuken kent een grote hoeveelheid kruiden.
De meest gebruikte zijn: laos, djintan (komijn), djahé (gemberwortel), kentjoer, koenjit (kurkuma, geelwortel), ketoembar (korianderzaden) en sereh (citroengras). Diverse bladeren (daun), zoals daun salam, het Indische laurierblad en de daun jeroek poeroet (citroenblad). In vrijwel ieder gerecht wordt gebruikgemaakt van uien, knoflook en sambal of lomboks en soms ook gefermenteerde garnalen trassie.
In veel gerechten wordt verder santen (kokosmelk) toegevoegd voor de speciale, zachte smaak. Ook het gebruik van ketjap (sojasaus) is algemeen.
Als bijgerecht is er vaak kroepoek, atjar (vaak acar campur) en sambal.
De Indonesische keuken gebruikt als hoofdgerecht steeds rijst (nasi), veelal aangevuld met een sayur en een vleesgerecht (ook: kip en vis) en eieren (sambal goreng telor), tahoe en tempeh komen in veel gerechten voor. Maar er zijn ook gebieden in Indonesië waar veel cassave wordt gegeten in plaats van rijst of tapioca (Molukken).
Toko Rasa Baru Gouda: de RasaBaru flavour
De kok(s) van Rasa Baru komen van Java.
Alle snacks en gerechten hebben daarom een typisch authentieke Javaanse smaak.
Het team van Rasa Baru praat en luistert veel naar de suggesties en wensen van alle kritische eters.
Ons management neemt alle wensen ter harte, en mede door de creativiteit van de Indische koks is er in de loop van de vele jaren de typische en inmiddels duidelijk onderscheidende heerlijke RasaBaru flavour toegevoegd aan de authentieke Javaanse smaak.
Saté Ajam (klik op plaatje)
Tempeh (klik op plaatje)
Spekkoek (klik op plaatje)
Indonesische catering
Iets te vieren?
Bruiloft, zakelijke recepties of jubilea, bedrijfsuitjes en bijeenkomsten? Klik hier voor INFO.
•••
•••
0182 - 60 55 86